13 Ocak 2013 Pazar

Öneri Filmler

THELMA & LOUİSE


 Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Susan Sarandon,Geena Davis,Brad Pitt

Tür: Macera,Gerilim,Aksiyon,Dramatik Komedi

Ülke: ABD

Süre: 2 saat 9 dk




Erkek arkadaşından bıkan Arkansaslı garson kız Louise (Susan Sarandon), ihmalkar ve cinsiyet ayrımcısı kocasıyla birlikte sıkıcı bir hayatı olan arkadaşı Thelma’yı (Geena Davis) ayartır. Birlikte özgürlükle dolu bir haftasonu araba seyahatine çıkarlar.İlk uğrak yerleri olan barda gevşeyip dansederler ve yöre erkekleriyle eğlenip hoş bir akşam geçirirler. Ancak bir adam Thelma’yı park yerine kadar izleyip tecavüze yeltenince Louise yetişip onu öldürmek zorunda kalır. Polisin kendilerine hiç bir zaman inanmayacağı paranoyasına kapılan kadınlar kaçmaya karar verirler ve bir anda kanun kaçağı durumuna düşerler. Son olaylardan kötü etkilenen Thelma kafayı toparlamak için genç bir kovboy olan J.D (Brad Pitt) ile bir gecelik ilişki yaşar ve işler daha da sarpa sarar.
İzlemeye değer mutlaka izleyin...


KUTUP ÇİZGİSİ AŞIKLARI



Orjinal Adı: Los Amantes del Circulo Polar

Yönetmen: Julio Medem

Oyuncular :Najwa Nimri,Fele Martinez,Nancho Novo...

Tür: Dram

Süre: 1 sa 52 dk

Ülke:İspanya,Fransa

Ana ve Otto’nun tüm hayatları, nerede olurlarsa olsunlar, sanki bir şekilde birbirleriyle bağlantılı gibi sürmektedir. Çok önceden Madrid’teki bir okulun çıkışında tanışan ikiliyi aralarına giren zaman ya da mesafe ayıramayacaktır. Bir zamanlar sadece bir kaçamak zevkten can bulan bu ilişki gün geçtikçe derin bir aşka dönüşecektir. İkisi de zamanla asla ayrı kalamayacakları ‘o’ günün bir gün geleceğini bilerek, hayata dair umutları yükleneceklerdir. 



DUVAK

 Orjinal Adı:The Painted Veil

Yönetmen:John Curran

Oyuncular:Naomi Watts,Edward Norton..

Tür:Romantik,Dram

Ülke:Kanada,ABD,Çin


Bu aşk hikayesinde Kitty, genç, zeki, utangaç ve biraz da duygusuz bir tavrı olan Dr. Walter Fane ile evlidir. Doktorun uzmanlık alanı enfeksiyona neden olan hastalıklardır. İşine fazlası ile düşkün olması karısının mutsuzluğuna neden olmaktadır ki Walter bunu, karısının kendisini aldatmakta olduğunu keşfettiğinde bile anlayamaz. Aksine intikam arzusu ile dolar. Dahası bu konuda öylesine acımasızlaşır ki bu intikamı farklı bir yöntemle gerçekleştirmeyi planlar. Çin’de herkesi öldüren bir kolera salgınının olduğu bir köyde hekimlik yapmayı kabul eder. Karısı da onunla gitmek zorundadır. Ölüm döşeğinde var olmaya çalışan bu köydeki insanlar arasında deneyimleyecekleri hayat onlar için de büyük bir dönüşüm anlamını taşımaktadır.
Duvak,kendini kanıtlamış iki oyuncuyla kusursuz bir film.



UYANIŞLAR

 Orjinal Adı: Awakenings

Yönetmen:Penny Marshall

Oyuncular :Robert De Niro,Robin Willeams...

Tür: Dram

Ülke: ABD

Süre: 2 saat

Oliver Sacks’ın kendi hayatını kaleme aldığı aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan film, ömrünü bilime adayan asosyal bir doktorun, icat ettiği bir ilaç sayesinde değiştirdiği yaşamları anlatır. Nörolog Malcolm Sayer, yeni çalışmaya başladığı bir hastanede, daha önce görmediği tarzda bir hastalığa sahip bir grup hastayla karşılaşır. Bu insanlar uzun yıllardır hareket etmeden yatağa bağlı bir şekilde uyku modundadırlar. Doktor Malcolm bir konferans esnasında tanıtılan bir ilacın bu hastalığı da iyileştirebileceğini düşünür ve bu hastalar üzerinde uygulamaya başlar. Uyandırılıp hayata dönen ilk hasta Leonard Lowe olur. 

Robin Willeams ve Robert De Niro, harika iki oyuncu.Başka söze gerek yok.


GİT BAŞIMDAN


 Orjinal Adı : Due Date

Yönetmen:Todd Philips

Oyuncular: Robert Downey Jr.,Zach Galifianakis

Tür : Komedi

Ülke: ABD

Süre: 1 saat 40 dk




Peter Highman beş gün sonra karısı doğum yapacak ve ilk çocuklarını dünyaya getirecek bir baba adayıdır. Peter Atlanta’dan doğuma yetişmek ve karısının yanında olmak için uçağını yakalamaya çalışırken, birden tüm programı alt üst olur. Sonunda, kendisini Ethan Tremblay’in arabasında bulur. Zamanında doğuma yetişebilmek için tüm ülkeyi bir uçtan diğerine bu yeni yol arkadaşı ile aşmak durumundadır. Ethan ve köpeği ile yolculukları, birkaç arabanın hurdaya döndüğü, birçok arkadaşlığın bozulduğu ve Peter’ın sinirlerinin iyice gerildiği bir maceraya dönüşür.





2 yorum:

  1. Bloğunuz ne güzel.
    Paylaşımlarınızdan her faydalanıyoruz, çok teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  2. kes la dalga geçme :) bloğuna bak çirkinleştirme beni burda :)

    YanıtlaSil